Rešitev na ključ za podjetja

Ali tudi vi poskušate ugotoviti, kako varno, nadzorovano in stroškovno učinkovito poslovati v času epidemije?

 

Podjetja se v sedanjem času srečujejo z veliko nejasnostmi in z negotovostjo, kako pravilno poslovati v času epidemije SARS‑CoV‑2 (COVID‑19). Zato smo se odločili, da skupaj z strokovnjaki iz podjetja CIVIS, ki se ukvarja z opravljanjem vseh vrst strokovnih nalog s področja varnosti in zdravja pri delu, požarne varnosti, nevarnih kemikalij, ekologije itd., podjetjem ponudimo celostno storitev oz. rešitev za poslovanje v času epidemije SARS‑CoV‑2 (COVID‑19).

Podjetje CIVIS je podalo mnenje o izdelku »pralna higienska maska SHIELD« na podlagi testiranja, ki ga je za CIVIS izdelal meroslovni laboratorij ALBA na sledljivo kalibriranih merilnih napravah. Pri izvajanju meritev je bila uporabljena merilna oprema, za katero je bila preverjena sledljivost do mednarodnih etalonov.

Testiranje je bilo opravljeno na 15 vzorcih osebnih higienskih mask oz. materialov, iz katerih so maske izdelane.

Na podlagi rezultatov so bili izdelani varnostni protokoli za varno poslovanje z navodili za uporabo higienskih obraznih mask SHIELD.

TEŽAVE IN IZZIVI PODJETIJ
1. Zaradi hitrih sprememb v času epidemije delodajalci ne sledijo vsem zakonskim predpisom o varnem poslovanju.
2. Poplava ponudbe zaščitne opreme, vprašanje, katero opremo izbrati in zakaj ter kako jo pravilno uporabljati.
3. V primeru okužbe enega zaposlenega s SARS-CoV-2 (COVID-19) je lahko celo podjetje primorano razglasiti karanteno in začasno prekiniti poslovanje.
4. Stroški, povezani z nabavo pravilne zaščite, lahko na delavca znašajo tudi do nekaj tisoč evrov letno.

IZRAČUN STROŠKOV NAKUPA MASK

 

 

*Izračun za masko FFP2 je narejen ob upoštevanju cene ene maske v eni izmed trgovskih verig v Sloveniji, tj. 6,89 € za kos, in ob predpostavki, da jo delavec dvakrat na dan zamenja.
**Izračun za zaščitna maska za enkratno uporabo (EN 149) je narejen glede na trenutne cene, tj. približno 1,00 € za kos, in ob predpostavki, da jo delavec trikrat na dan zamenja (priporočilo NIJZ za blagajničarke je menjava celo na 2-3 ure).
*** Izračun za higiensko masko SHIELD je narejen na podlagi maloprodajne cene, pri čemer je ob nakupu večje količine cena nižja, in ob predpostavki, da delavec dobi pet mask kot delovno opremo, za katere skrbi in jih pere doma čez vikend oz. ob dela prostih dnevih, ter da vsaka od njih prenese najmanj 50 ciklov pranja.

V izračunu sta zajeti samo tisti maski, ki sta na testiranju med vsemi 15 maskami izpolnili merilo, da ne vpijata tekočine, in maska FFP2, ki je na voljo v eni izmed trgovskih verig.

 

REŠITVE NA DLANI
1. Rešitev na ključ (varnostni protokol za varno poslovanje z navodili za uporabo + higienske maske).
2. Testiranje je bilo opravljeno na 15 vzorcih (tako lahko podjetja odmislijo iskanje primerne maske, saj je to delo že narejeno).
3. Izdelan izračun stroškovne učinkovitosti pri nabavi mask na podlagi obstoječe ponudbe na trgu.

 

PAKET 1 ZA MIKRO IN MANJŠA PODJETJA (varnostni protokol vključen pri nakupu higienskih obraznih mask)
1. Varnostni protokol za varno poslovanje z navodili za uporabo + higienske maske lahko naročite v spletni trgovin.

PAKET 2 ZA SREDNJA IN VELIKA PODJETJA (individualen varnostni protokol, prilagojen vsakemu podjetju posebej):
1. Splošni varnostni protokol za varno poslovanje z navodili za uporabo + higienske maske.
2. Trije različni paketi iz ponudbe podjetja CIVIS, odvisno od potreb podjetja.
3. Za individualno ponudbo nam pošljite email na e-narocila@shieldmaske.si

ZAKLJUČEK: V sodelovanju z nami lahko varno, kontrolirano in stroškovno učinkovito poslujete v času epidemije.

Priloga 1: Mnenje podjetja CIVIS o maski SHIELD
Priloga 2: Poročilo primerjalnih meritev
Priloga 3: Poročilo o meritvah prepustnosti​​
Priloga 4: Vprašanja in odgovori strokovnjakov podjetja CIVIS
Priloga 5: Ponudba podjetja CIVIS d.o.o.

 

  

 

ODDAJ NAROČILO

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravno obvestilo o piškotkih


SPLOŠNO:
Kovanec Unlimited d.o.o. poslovno svetovanje je kot te spletne strani zavezan k varovanju vaše zasebnosti. Da bi vašo zasebnost lahko v kar največji meri ustrezno zaščitili, vam skušamo z obvestili na naši spletni strani na enostaven in razumljiv način zagotoviti jasne informacije o naših postopkih ravnanja z podatki, ki nam jih posredujete in o vaših pravicah glede teh podatkov. V pravnem obvestilu, ki sledi boste našli informacije o tem kaj so piškotki; katere vrste piškotkov se lahko naložijo na vašo napravo ob obisku naše spletne strani; in o tem kako lahko sami prilagajate nastavitve o piškotkih, ki vam omogočajo, da se prosto odločate o tem katere piškotke boste dopustili. 

Ker predmetno Pravno obvestilo o piškotkih ne govori o tem, kako na splošno ravnamo z vašimi osebnimi podatki, vas vabimo, da si za več informacij o obdelavi, shranjevanju in varovanju vaših osebnih podatkov, preberete našo Politiko zasebnosti.

PIŠKOTKI: 
Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik namestijo spletna mesta, ki jih obiščete. Uporabljajo se, da spletne strani delujejo bolj učinkovito, pa tudi za zagotavljanje informacij lastnikom spletne strani. V spodnji tabeli so prikazani posamezni piškotki, ki jih uporabljamo, njihov namen in trajanje. Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Kot večina ponudnikov spletnih storitev, tudi mi uporabljamo piškotke da zagotavljamo, zavarujemo in izboljšujemo svoje storitve, vključno s tem, da si zapomnimo vaše prednostne nastavitve, vas prepoznamo, ko obiščete naše spletišče in osebno prilagodimo oglase vašim interesom. Za te namene povezujemo podatke, ki jih prejmemo preko piškotkov, z drugimi osebnimi podatki, ki jih imamo o vas. O uporabi piškotkov ste obveščeni ob prvem obisku spletne strani s prikazom obvestila, za uporabo piškotkov glede na namen pa vas prosimo za posebno privolitev. 

UPRAVLJANJE S PIŠKOTKI:
Ker cenimo vašo zasebnost, je nadzor nad tem, katere piškotke želite uporabljati povsem v  vaših rokah. Nadzor vam omogočajo spremembe nastavitev piškotkov. Vse novejše različice priljubljenih brskalnikov omogočajo nadzor nad piškotki. Brskalnik lahko nastavite tako, da sprejme ali zavrne vse ali nekatere piškotke, lahko pa tudi izbriše že shranjene piškotke. Za navodila o tem, kako upravljati piškotke si preberite razdelek »Pomoč« v vašem brskalniku. Upoštevajte, da nastavitve vplivajo le na analitične piškotke in piškotke za namen trženja. Opozoriti vas moramo tudi, da nekatera področja našega spletnega mesta morda po spremembi nastavitev piškotkov ne bodo delovala oziroma bo njihovo delovanje omejeno. 

Za uveljavitev spremenjenih nastavitev boste morda morali osvežiti svojo stran. Na spodnjih povezavah so vam  na voljo informacije, ki jih potrebujete za upravljanje piškotkov v priljubljenih brskalnikih:
-    https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en
-    https://support.microsoft.com/sl-si/help/4468242/microsoft-edge-browsing-data-and-privacy-microsoft-privacy
-    https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences
-    https://support.microsoft.com/en-gb/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
-    https://help.opera.com/en/latest/
-    https://support.apple.com/en-gb/safari

Če želite poiskati informacije o drugih brskalnikih, obiščite spletno mesto razvijalca brskalnika.

V kolikor se odločite, da piškotkov ne boste sprejeli, bo spletno mesto uporabilo piškotek, da si bo to vašo izbiro zapomnilo. Tudi tako izbiro je mogoče spremeniti na povezavi »zasebnost in piškotki«.

VRSTE PIŠKOTKOV:
Naša spletna stran uporablja naslednje vrste piškotkov:

Nujno potrebni piškotki:
Omogočajo delovanje osnovnih funkcionalnosti za delovanje spletne strani. Brez teh piškotov določene storitve, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi ustrezno delovale.

Analitični piškotki:
Tovrstni piškotki zbirajo anonimne informacije o uporabi spletne strani. Analitični piškotki nam pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran in na podlagi teh informacij lahko načrtujemo izboljšano uporabniško izkušnjo.

Piškotki za napredno oglaševanje:
Piškotki za napredno oglaševanje so namenjeni sledenju obiskovalcev. Takšni piškotki vsebujejo informacijo o vaših iskanjih in iskanjih ostalih uporabnikov, ki imajo podobna zanimanja. Namen sledenja je prilagojen prikaz uporabniku zanimivih in relevantnih oglasov in s tem približanje oglaševalcev pravi ciljni publiki.

Funcionalni piškotki:
Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane nastavitve. Ti piškotki se uporabljajo za zagotovitev, da lahko pravilno krmarite po naših spletnih straneh in predvajate videoposnetke, poslušate oddaje ali delite strani prek družbenih medijev ali nastavite izgled spletne strani.

Poleg naštetih piškotkov naše spletno mesto uporablja tudi piškotke za katere v skladu z 157. čl. ZEKom-1 privolitev ni potrebna, saj so potrebni izključno zaradi prenosa sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju in za zagotovitev storitve informacijske družbe, ki jo naročnik ali uporabnik izrecno zahteva. Ti piškotki so:

Sejni piškotki:
To so začasni piškotki, ki potečejo, ko zaprete spletni brskalnik in omogočajo, da si spletno mesto zapomni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd.. 

Piškotki, ki so potrebni zaradi varnosti in zavarovanja (npr. zaznavajo napačne vpise in tako preprečujejo zlorabe sistemov za vpisovanje in registracijo).

Piškotki, ki omogočajo predvajanje multi-medijskih vsebin:
Ti piškotki, so začasni in so namenjeni predvajanju video ali avdio vsebin na spletnem mestu (npr.: predvajanje Adobe Flash).

Piškotki za prilagoditev nastavitev uporabnikovim željam (npr.: nastavitev jezika).

Piškotki vezani na vtičnike (social media plug-in) družbenih omrežij in storitev.

     

Druge tehnologije poleg piškotkov:
Če se registrirate za prejemanje novic in ponudb po e-pošti, boste prejeli e-poštna sporočila, ki bodo vsebovala spletno povezavo, ki bo v obliki majhne slike, ki je vdelana v vsako e-pošto. Uporabila se bo za pošiljanje podatkov, kot je vaš IP naslov, kdaj je bilo pregledano e-poštno sporočilo, iz katere naprave in katere geolokacije. Podatke o uporabi e-pošte uporabljamo za sestavljanje poročil in za izboljšanje komunikacije. Naša spletna mesta lahko zbirajo tudi vaš IP naslov, ki je shranjen kot del datotek dnevnika spletnih strežnikov.

PRAVNA PODLAGA:
Pravna podlaga za piškotke na spletnih straneh je Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) , ki določa pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika; v kolikor pa piškotki omogočajo vašo identifikacijo pa se uporabljajo določbe Splošne uredbe o varstvu podatkov .

SPREMEMBA POLITIKE PIŠKOTKOV:
Ker bomo politiko piškotkov po potrebi prilagajali, vas vabimo k rednemu spremljanju našega pravnega obvestila o piškotkih, da boste seznanjeni z morebitnimi spremebami. V kolikor bodo spremembe večje pa vas bomo, iz previdnosti, o njih obvestili tudi mi.


NAROČANJE NA E-NOVICE: 
Pri naročanju na e-novice in o-obvestila lahko Podjetje poleg vaše IP številke obdeluje tudi vaš naslov elektronske pošte, ki ga vpišete v spletni obrazec, datum in čas prijave. Podjetje te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih za področje, ki ga izberete. Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali pa tako, da se od e-novic odjavite tukaj. Osebne podatke (naslov elektronske pošte) Podjetje obdeluje na  podlagi posameznikove veljavne privolitve (člen 6(a) Uredbe GDPR). Pri oddaji naročila za nakup blaga ali samostojni prijavi na e-novice oziroma e-obvestila lahko označite, da soglašate, da Podjetje vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja o novostih za izbrano področje ter da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo Odjava. Če ne boste označili, da z navedenim soglašate, Podjetje ne bo pošiljalo obvestil na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbiralo ali obdelovalo vašega naslova elektronske pošte. Podjetje namreč za prijavo na novice uporablja sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki izrecno soglašajo, da želijo prejemati elektronska obvestila. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati  dostop do osebnih podatkov in  popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahteva posameznika se obravnava skladno z določbami Uredbe GDPR.

Upravljalec piškotkov: 
KOVANEC UNLIMITED poslovno svetovanje d.o.o.